NP Fruska Gora - vidikovac Brankovac

Post Reply
master037
Site Admin
Posts: 9
Joined: 20 Sep 2021, 14:17

NP Fruska Gora - vidikovac Brankovac

Post by master037 »

Nacionalni park Fruska Gora i ceo planinski predeo ima vise lepih mesta, koje bi mogle da se svrstaju u vise kategorija na ovom forumu. U ovom delu bice opisano mesto poznato pod imenom Brankovac.
Vozeci se Fruskom Gorom uz koriscenje GPS-a prvi put bilo je nezaboravno iskustvo. GPS nas je vise puta naveo na neke staze i putice kojima samo traktor ili pravi dzip terenac moze da ide a mi smo uspeli da se nekako probijemo sa nasim deset godina starim Cliom 2. U tom tumaranju kad smo izasli na normalan put naisli smo slucajno na jedan proplanak odakle se pruzao fantastican pogled ka Novom Sadu. Mesto je bilo okruzeno sumom, a na samoj lokaciji je bilo i "pecurki" koje smo mogli da iskoristimo za sedenje i uzivanje u pikniku. To je bilo pre par godina, a ove godine smo opet bili na istoj lokaciji ali sada poznavajuci mesto - dosli smo laksim putem iz pravca Iriga. Proplanak je malo udaljen od puta - taman toliko da bude bezbedan za decu da mogu da se igraju a da se i mi kao roditelji odmorimo i opustimo. Mesto je fantasticno za jednodnevni porodicni izlet uz evenutalno pripremanje rostilja.
Par slika sa lokacije slede u nastavku, a za one koje zele tacnu lokaciju tu su i kooridnate: https://www.google.com/maps/@45.1562719 ... a=!3m1!1e3


Image


Image
Image Image
Post Reply
cron